TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Cékla körettel!

Hozzávalók 8 személyre:
6 savanyú alma
6 cékla
60 dkg fehér húsú hal
10 dkg liszt + a forgatáshoz
2 tojás
1 dl száraz pezsgő
olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Az almát és a céklát megpucoljuk, nagyobb cikkekre vágjuk. Hőálló tálba rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, kevés borsot szórunk rájuk, és lefedve, 160 °C-os sütőben 30-40 percig sütjük.
2. A halat megmossuk, nagyobb kockára vágjuk, megsózzuk, sütés előtt lisztbe forgatjuk.
3. Csomómentesre összekeverjük a lisztet, a tojást, a pezsgőt és megsózzuk. Olajat melegítünk egy magas falú edényben, a lisztbe forgatott halakat belemártjuk a pezsgős tésztába, és az olajban kb. 2 perc alatt világosbarna színűre sütjük. Papírtörlőre szedjük lecsepegni. A sült almával és céklával kínáljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 245 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár