TriMedia Sales House
SLÁGER FM


A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
15 dkg burgonya
10 mentalevél
1 cs. petrezselyem
5 dkg vaj
1 liter zöldségleves (kockából)
70 dkg zsenge zöldborsó (tisztított súly)
2 dl főzőtejszín

A gombóchoz:
1 zsemle
1 dl tej
1 cs. kapor
25 dkg ricotta vagy túró
1 tojás
12 dkg liszt

Elkészítés:
1. A gombóchoz a zsemlét 10 percre a tejbe áztatjuk. Közben a kaprot finomra aprítjuk. A zsemlét kinyomkodjuk, összekeverjük a ricottával, a tojással, a liszttel, sóval és a kaporral ízesítjük, alaposan összedolgozzuk. Kb. fél órát pihenni hagyjuk.
2. Amíg a gombóc masszája pihen, a leveshez burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A mentát és a petrezselymet leöblítjük, finomra aprítjuk.
3. Fazékban felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a burgonyát és lepirítjuk. Felöntjük a levessel, sózzuk, borsozzuk, és 8-10 percig főzzük. Amikor megpuhult a burgonya, hozzáadjuk a borsót, a mentát és a petrezselymet. Kb. 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Szűrőn átpasszírozzuk, utána hozzáadjuk a tejszínt, hogy krémes legyen.
4. Vizet forralunk. A ricottás masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk és a forrásban lévő sós vízben addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, és a levessel azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 290 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!



Forrás, fotó: RAS/Recepttár