TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sült sertéslapocka lencsével

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg sertéslapocka
1-1 tk. őrölt bors, só, fűszerpaprika, morzsolt rozmaring
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
3 dl száraz vörösbor
2 szál kakukkfű
1 ág rozmaring
1 csokor zsálya
15 dkg barna lencse
4 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 ek. vaj
1 ek. étkezési keményítő

Elkészítés:
A lapockát szeletekre vágjuk. Összekeverjük a sót, borsot, fűszerpaprikát és a rozmaringot és a bedörzsöljük vele a húst. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, lepirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, majd tepsibe áttesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz öntjük a vörösbort, hagyjuk forrni, majd hozzáadjuk a húshoz. Felöntjük 4-5 dl vízzel és beletesszük a hagymát, a fokhagymát és a fűszernövényeket. Letakarva a sütőben 1,5 órát sütjük. Ekkor hozzáadjuk a megmosott lencsét és további 1 órán keresztül sütjük, amíg teljesen megpuhul.
Közben a répákat megpucoljuk, ha túl vastagok, hosszában ketté-négybe vágjuk. Forrásban lévő vízben 8-9 perc alatt puhára főzzük (nagyságtól függ, hogy mennyi idő kell), leszűrjük. Serpenyőben a vajat felmelegítjük, átforgatjuk rajta a répát, sózzuk, borsozzuk.
A tepsiből a megmaradt szaftot egy lábosba öntjük és felforraljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük és hozzáadjuk a pecsenyeléhez, mártás sűrűségűre főzzük és ezzel öntjük nyakon a húst. A répákkal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 452 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu