TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Szilveszterkor nem hiányozhat a malac és a lencse az asztalról. Ezektől függ, hogy lesz-e pénzünk az új évben! Azért ne csak erre alapozza a jövő évi bevételeit!

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
1 gránátalma
2 narancs
5 dkg mazsola
4 ek. olaj
1-1 csipet őrölt fahéj és őrölt szegfűbors
1 ek. barna cukor
8 szelet csontos sertéskaraj

Elkészítés:
1. A lencsét bő, hideg vízbe beáztatjuk 2 órára, majd lemossuk és leszűrjük. Közben a hagymát, gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk. A mazsolát beáztatjuk. A gránátalma magjait kiszedjük, a narancs héját lereszeljük, húsát kivágjuk hártyájából, és a visszamaradt részből kinyomjuk a levet.
2. Az olaj felét felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a lencsét, felöntjük 7 dl vízzel (vagy húslevessel), és 25-30 percig főzzük. Amikor a lencse majdnem puha, hozzáadjuk a mazsolát, majd a narancslevet és a gránátalma magokat. Sóval, borssal, a fahéjjal, a szegfűborssal és a barna cukorral ízesítjük. Összeforraljuk, beletesszük a narancsgerezdeket, és félretesszük.
3. Közben a húst megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk és a maradék forró olajon mindkét oldalon megsütjük, megszórjuk a narancshéjjal. Tálaláskor tányérra szedjük a lencse egy részét, majd rátesszük a hússzeleteket, és a húsra ismét lencsés ragut szedünk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 560 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu