Gesztenyebonbon marcipántalpon
Hozzávalók 25 darabhoz:
25 dkg cukrozott gesztenyemassza
1 ek. akácméz
1 ek. rum
1 narancs reszelt héja és leve
porcukor a sodráshoz
10 dkg natúr marcipán
1 kis csokor levendulavirág a díszítéshez
1 narancs a díszítéshez
Elkészítés:
1. A gesztenyemasszát hagyjuk kiengedni, keverőtálba tesszük, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mézet, a rumot, a narancshéjat és 2 evőkanál narancslevet. Egynemű masszává keverjük, és letakarva a hűtőben 30 percig pihentetjük.
2. A gesztenyemasszát porcukrozott munkalapon mutatóujjnyi vastag rúddá sodorjuk, majd 25 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük és 3-4 centi hosszú, kicsi rudakká formázzuk.
3. Ezután a marcipánt nyújtjuk ki porcukrozott munkalapon kisujjnyi vékony rúddá, szintén 25 egyforma darabra vágjuk és az ujjunkkal akkorára lapítjuk, mint a gesztenye rudacskák.
4. Végül 1-1 marcipántalpra 1-1gesztenyerudacskát teszünk, kicsit rányomjuk, a tetejét kiskéssel sűrűn beirdaljuk. 1-1 vékony narancshéjcsíkkal és friss levendulavirággal díszítjük. Hűtőben jól lehűtjük. Hűvös, száraz helyen 3-4 napig eláll.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 65 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu