TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Márványsajtos lencsesaláta

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg húsos paradicsom
8 ág kakukkfű
4 ek. olívaolaj
2 ek. balzsamecet
1 vöröshagyma
1 ek. fehérborecet
25 dkg barna lencse
3 ek. olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 ek. felaprított petrezselyem
3 ek. felaprított metélőhagyma
3 ek. felaprított kapor
10 dkg márványsajt

Elkészítés:
1. A sült paradicsomhoz a sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A paradicsomokat megmossuk, negyedeljük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, kakukkfűvel megszórjuk, alaposan sózzuk, olívaolajjal és balzsamecettel meglocsoljuk. A sütőben addig sütjük-szárítjuk, amíg a paradicsomgerezdek teteje kezd kicsit megfeketedni.
2. A hagymát meghámozzuk, nagyon finomra vágjuk, az ecettel meglocsoljuk, megsózzuk, tálba tesszük puhulni.
3. A lencsét megmossuk, annyit vizet öntünk rá, hogy kb. 3 cm-rel ellepje. Felforraljuk, és 20-30 percig főzzük, a lencse fajtájától függően. Ha megpuhult leszűrjük, összeforgatjuk hagymával. Belekeverünk 2 ek. olívaolajat, az aprított fokhagymát, csipetnyi borsot, és teljesen kihűtjük.
4. Hidegen belekeverjük a friss, aprított zöldfűszereket. Tálalás előtt a tetejére morzsoljuk a kéksajtot, és rárakjuk a sültparadicsom-gerezdeket.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 390 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu