TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mini almás pite

Hozzávalók 5 darabhoz:
30 dkg zöldalma
1 tk. citromlé
12 dkg barna cukor
12 dkg cukor
7 dkg kukoricakeményítő
2 tk. fahéj
1 csomag pite tészta (készen kapható)
1 tojás

Elkészítés:
1. Az almákat meghámozzuk, húsukat lereszeljük, citromlével meglocsoljuk. Serpenyőbe szórjuk a cukrokat, a keményítőt, a fahéjat és egy csipet sót. Felöntjük 2 dl vízzel, és gyakran kevergetve 3 percen keresztül forraljuk. Hozzáadjuk az almát, és tovább pároljuk 10 percen keresztül, majd lehűtjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Kivajazunk 5 db 12 cm átmérőjű piteforácskát. Kinyújtjuk a tésztát, 15 cm átmérőjű köröket szúrunk vagy vágunk ki, és belenyomkodjuk a formába úgy, hogy az oldalára is jusson. Megtöltjük a töltelékkel a formákat. A maradék tésztát vékony csíkokra vágjuk, és rácsosan ráfektetjük a pitékre. Megkenjük felvert tojással, és porcukorral megszórjuk a tetejét. A sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük. Ha kissé kihűlt, kiborítjuk a formából. Porcukorral díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 425 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu