TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sütőben készítve!

Hozzávalók 8 személyre:
60 dkg savanyú káposzta
40 dkg savanyú káposztalevél
3 szál sárgarépa
3 szál szárzeller
3 kápiapaprika
1 szál póréhagyma
20 dkg rizottó rizs
2 ek. olaj
1 liter húsleves, kockából
4 szál bajorkolbász
5 dl tejföl
1 cs. finomra vágott csombor (vagy petrezselyem)

Elkészítés:
1. A savanyúkáposztát és a leveleket kicsit kiáztatjuk, majd lecsepegtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk (a póré zöld részét is). A darált sertéshúst összedolgozzuk a répával, a kápiával, a zellerrel és a rizzsel, sózzuk, borsozzuk. A savanyúkáposzta-leveleket a húsos masszával megtöltjük, feltekerjük.
2. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A szálas káposztát átvagdaljuk, a póré fehér részével – sütőbe is tehető, mélyebb edényben – az olajon megpirítjuk, és 20 percig pároljuk, sóval, borssal ízesítjük. A töltelékeket tetejére rakjuk. Felöntjük a levessel, rádaraboljuk vagy karikázzuk a kolbászokat, és lefedve a sütőben 2,5 órát pároljuk.
3. A tejfölt összekeverjük a borsikafűvel meg a póré zöld részével, sóval, borssal ízesítjük, és a felét ráöntjük a már majdnem kész töltött káposztára. Óvatosan elkeverjük, és még negyed órára visszatoljuk a sütőbe. Tálaláskor a maradék tejföllel meglocsoljuk. Szalonnaszeletből sütött kakastaréjjal megkoronázhatjuk!

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva
1 adag: 610 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu