TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nem kell keleszteni, csak összegyúrjuk a tésztát, és már süthetjük is. Enni azonban csak másnap lehet, addig pihennie kell!

Hozzávalók 2 rúdhoz:

40 dkg vaj
20 dkg cukor
1 citrom héja
2 tojás
25 dkg sovány túró
15 dkg darált mandula
2 narancs héja
50 dkg liszt
2 tk. sütőpor
2 dl tej
30 dkg darált mák
10 dkg porcukor

Elkészítés:
1. A vaj felét, 15 dkg cukrot, a citromhéjat, és egy csipet sót krémesre-habosra verjük. Beledolgozzuk a tojást és a túrót.
2. A mandulát összekeverjük a narancs héjával, a liszttel, a sütőporral, majd a vajas masszával. Könnyen nyújtható tésztát kapunk.
3. A töltelékhez a tejet felforraljuk, feloldunk benne 5 dkg cukrot és hozzáadjuk a mákot, jól elkeverjük.
4. A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt 35 x 35 cm-esre kinyújtjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a máktölteléket. Feltekerjük, és a sütőben 50-60 percig sütjük.
5. A sütőből kivéve azonnal megkenjük 10 dkg folyékony vajjal, és 5 dkg porcukrot szitálunk rá, majd hagyjuk kihűlni.
6. Másnap a maradék (10 dkg) olvasztott vajjal bekenjük, és a maradék (5 dkg) porcukorral leszitáljuk. Szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 256 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu