TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Bögrés szőlős-mákos

Hozzávalók 16 szelethez:
25 dkg fehér szőlő
2 tojás
1 bögre cukor
10 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
1 mk. őrölt fahéj
1 tasak sütőpor
1 bögre liszt
1 bögre darált mák
1 bögre tej
vaníliás porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:
1. A szőlőt megmossuk, leszárítjuk, leszemezzük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat a cukorral, a puha margarinnal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat, a sütőporral elkevert lisztet, a darált mákot és a tejet. Csomómentes egynemű tésztává keverjük.
2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, a tetejét megszórjuk a szőlővel, és a sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt és éles késsel 4x4 darabra vágjuk. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 szelet: 205 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu