TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mákkrémes-diós szelet

Hozzávalók kb. 18 szelethez:
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
4 tojás
10 dkg liszt
15 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
5 ek. tej
A töltelékhez:
2,5 dl tejszín
10 dkg cukor
15 dkg darált mák
7 dkg kekszmorzsa
30 ml rum
5 ek. tej
10 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit. A vajat a fele
porcukorral, csipet sóval, a vaníliás cukorral felverjük. Hozzáadjuk egyesével a tojássárgáját,
tovább keverjük. A fehérjét a maradék porcukorral keményre verjük, és a tojássárgájás
keverékhez adjuk. Hozzákeverjük az átszitált lisztet, a diót, a citromhéjat. A tepsire öntjük, és
40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, széleit levágjuk, hosszában kettévágjuk.
2. A töltelékhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a darált mákot, a
kekszmorzsát, a rumot, és annyi tejet hogy jó kemény, de kenhető állaga legyen.
3. Az egyik tésztalapot lekenjük vékonyan lekvárral, rátesszük a krém felét, arra újabb
lekváros lap következik, majd a maradék krém. Hűtőben 4-5 órát pihentetjük felszeletelés
előtt.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 385 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu