TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Pulykaragu

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg pulykamellfilé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
4 ek. olívaolaj
15 dkg zöldborsó (konzerv)
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
1. A húst megmossuk, vékony csíkokra daraboljuk. A vöröshagymát, a fokhagymát
meghámozzuk, apróra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, és vékony hasábokra
vágjuk.
2. A forró olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a pulykamellet és fehéredésig
sütjük. Ekkor rászórjuk a burgonyát, a zöldborsót, jó félig öntjük vízzel és sóval,
borssal, az aprított fokhagymával ízesítjük. Közepes tűzön, kb. 15-20 perc alatt készre
pároljuk.
3. Közben leöblítjük, felaprítjuk a petrezselymet, félidőben a húsra szórjuk. Ha kell még
megsózzuk, majd forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 430 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu