TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Olasz mandulás puszedli

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
15 dkg tisztított mandula
45 dkg porcukor + a szóráshoz
10 dkg étcsokoládé
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 tojásfehérje
1 vaníliarúd kikapart pépje
1 tk. mandulaaroma
Elkészítés:
1. A mandulát száraz serpenyőben 5 percig pirítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy
aprítógépben 5 dkg porcukorral megőröljük. Az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk.
2. Nagy tálban összekeverünk 15 dkg porcukrot a kakaóporral, majd hozzákeverjük a
mandulakeveréket is, alaposan összedolgozzuk.
3. Másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, közben hozzáadjuk a vaníliapépet és a
mandulaaromát. Óvatos mozdulatokkal, egy spatulával a mandulás keverékbe forgatjuk a
tojásfehérje-habot, majd belecsurgatjuk a kihűlt olvasztott csokoládét. A masszát lefóliázzuk
és egy éjszakára a hűtőben hagyjuk pihenni.
4. A következő nap a sütőt előmelegítjük 160 °C-ra, sütőpapírral kibélelünk 2 sütőtálcát. A
tésztát a hűtőből kivéve 10 percig hagyjuk szobahőmérsékleten, mielőtt elkezdünk vele
dolgozni.
5. A munkafelületünket alaposan megszórjuk porcukorral, ezen formázzuk a tésztánkat
először egy hosszú rúdba, majd vágjuk 25 kb. egyforma darabba, ezeket pedig formázzuk
kisméretű labdákká. nagyobb lapostányérba szórjuk a 25 dkg porcukrot. Mindegyik labdát
egyenként alaposan megforgatjuk benne, hogy igazán vastag porcukor bevonatot kapjanak.
Ezután a sütőtálcára helyezzük, majd óvatosan összenyomjuk őket, hogy kb. 1 cm vastagságú
korongok legyenek. A sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük, amíg a felszíne szépen
megrepedezik. A sütőből kivéve a sütőlapon hagyjuk kidermedni, kihűlni.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 darab: 145 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!