TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Muffinfasírt krumplipürével

Hozzávalók 4 személyre:

1 szikkadt zsemle
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
4 kakukkfű
60 dkg darált sertéshús
12 vékony szelet bacon
A petrezselymes krumplipüréhez:
60 dkg burgonya
1 dl tejszín
3 ek. vaj
1 nagy cs. petrezselyem
Elkészítés:
1. A zsemlét beáztatjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A zöldfűszereket
leöblítjük, felaprítjuk. A darált húst sóval, borssal, a fokhagymával és a rozmaringgal-
kakukkfűvel ízesítjük. A zsemlét kicsavarjuk, beledolgozzuk a húsmasszába.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A baconszeleteket hosszában félbevágjuk, egy 12 darabos
muffinforma mélyedéseit keresztben kibéleljük szalonnával. A húsmasszából golyókat
formálunk, a mélyedésekbe tesszük, és a baconszeleteket ráhajtjuk. A sütőben 25 percig
sütjük.
3. A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és összetörjük. Még
forrón hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, sót, és habosra-krémesre keverjük. A petrezselymet
finomra vágjuk, a pürébe keverjük. A buronyapürét kis adagokban tányérra kanalazzuk,
ráültetünk egy-egy kisült muffinfasírtot, és ízlés szerint kevés barnamártással,
koktélparadicsommal díszítve tálaljuk. Salátát is kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 740 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu