TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mikadotorta csokoládéval és banánkrémmel

Hozzávalók 12 szelethez:
6 érett banán
10 dkg kukoricakeményítő
2 ek. olaj
18 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 dl forró víz
2 tojás
1 dl vaníliafagylalt
10 dkg liszt
1 cs. sütőpor
6 dl tejszín
2 cs. vaníliás cukor
2 cs. habfixáló
2 lap zselatin
15 dkg étcsokoládé
12 hosszú szál ropi

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Egy banánt meghámozunk, villával pépesítjük, összekeverjük a keményítővel, az olajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a forró vízzel és addig keverjük, amíg krémes állagot kapunk.
2. A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a fagylaltot és hozzákeverjük a banános krémhez. Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a tojássárgáját. Óvatosan összekeverjük a krémmel, majd a tortaformába simítjuk. A sütőben 35 percig sütjük. Ha kész, a sütőt lekapcsoljuk, az ajtaját kinyitjuk, és még kb. 5-10 percig pihentetjük (így nem esik össze). Ezután eltávolítjuk a sütőformát, és hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A maradék 5 banánt vastagabb karikákra vágjuk és a tésztára fektetjük. Felverünk 4 dl tejszínt a habfixálóval. A tortaforma gyűrűjét visszahelyezzük, és a banánra halmozzuk a tejszínhabot. Betesszük 10-15 percre a hűtőbe.
4. Az étcsokit nagyobb darabokra törjük. A zselatint beáztatjuk. Lábasban 2 dl tejszínt melegítünk és megolvasztjuk benne a csokoládét. Elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint, 1-2 percig hűlni hagyjuk, (hogy kicsit dermedjen, de még folyós maradjon) és a torta tetejére kenjük. Hagyjunk egy keveset a díszítéshez.
5. A maradék csokiba mártjuk ropikat, kicsit hagyjuk dermedni, és a torta tetejére illesztjük. Alaposan behűtjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 435 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu