TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Zöldfűszeres-narancsos pulykasült

Hozzávalók 8 személyre:
1 egész pulykamell (kb. 1,2 kg)
5 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
4 szál szárzeller
1 csokor petrezselyem
3 ág kakukkfű
2 narancs
4 dl húsleves
1,5 dl méz
2 ek. almaecet
5 körte

Elkészítés:
1. A pulykamellet alaposan besózzuk, borsozzuk, 3 ek. olívaolajjal bedörzsöljük, és egy mélyebb tepsibe helyezzük. A hagymát, a fokhagymát, a szárzellert megtisztítunk, nagyon apróra vágjuk. A zöldfűszereket felaprítjuk. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük. Tálban elkeverjük a felaprított zöldségeket, körtét, a fűszereket, a narancshéjat, a mézet, az almaaecetet, 2 ek. olívaolajjal, sóval, borssal és az egyik narancs levével. Ezt a körtés keveréket vastagon rápakoljuk a húsra, aláöntjük a húslevest, és fóliával letakarva 30 percig pihentetjük. Ezután 90 °C-os sütőbe tesszük, és 1,5 órát sütjük.
2. Közben a körtét meghámozzuk, cikkekre vágjuk, meglocsoljuk a maradék narancs levével. A sütési idő letelte után levesszük a pulykáról a fóliát, mellé szórjuk a körtéket. Felkapcsolunk 180 °C-ra, és fólia nélkül további 20-30 percet sütjük a húst. Szeletelés előtt 15 percig pihentetjük. A húst a körtével vagy sütőtökpürével körítve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 420 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu