TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nugátos karácsonyi fenyő

Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg darált dió
15 dkg vaj
12 dkg porcukor
2 tojássárga
1 kis üveg mogyorókrém
1 ek. vaníliás porcukor

Elkészítés:
1. A lisztet a darált dióval elkeverjük és a vajjal gyorsan összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat és kevés hidegvizet, hogy könnyen gyúrható omlóstésztát kapjunk. Ezután lefóliázva hűtőben 1 órát pihentetjük.
2. A tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, 3 mm vastagra nyújtjuk és négy különböző méretű csillag kiszúróval, egyforma mennyiséget szaggatunk.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kb. 12-15 perc alatt világosra sütjük, és rácsra téve kihűtjük. Ha lehet, egyforma méretű csillagokat tegyünk egy-egy tepsire
4. Tálaláskor a három legnagyobb tésztacsillagra 1-1 kicsi halom mogyorókrémet kanalazunk, kicsit elfordítva egymásra tesszük a különböző méretű csillagokat, a tetejüket a negyedik, legkisebb csillaggal zárjuk, és vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 darab: 395 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu