TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Almás saláta parmezános csirkecsíkokkal

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemell
1 tojás
10 dkg reszelt parmezán
1 tasak salátamix ízlés szerint
20 dkg alma
Az öntethez:
1 zöldalma
1 tk. magos mustár
1 dl olívaolaj
2 citrom leve
6 levél bazsalikom

Előkészítés:
1. A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd csíkokra vágjuk, sózzuk. A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral. A tojást felverjük, megforgatjuk benne a húscsíkokat, majd a reszelt sajtba hempergetjük. A sütőben 5-6 percig sütjük.
2. Az öntethez az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát apróra vágjuk, és összekeverjük a mustárral, az olajjal, a citromlével, rátépkedjük a bazsalikom leveleit, és leturmixoljuk.
3. A salátaleveleket leöblítjük, leszárítjuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük. Összekeverjük a salátalevelekkel, az öntettel, és tányérra rendezzük. Rátesszük a sajtos húsdarabokat is.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 490 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu