TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Diópuding padlizsánvajjal

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg burgonya
5 dkg sajt
3 dkg vaj
4 dkg liszt
1,5 dl tej
3 tojás
5 dkg darabolt dióbél + a tetejére
1 ek. reszelt parmezán sajt + a tetejére
kevés zsemlemorzsa (a formához)
A padlizsánvajhoz:
1 kisebb padlizsán
4 ek. vaj
1 ek. felaprított snidling

Elkészítés:
1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kis kockára vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük. A sajtot apróra kockázzuk. Sűrű besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk, majd a lisztet hozzákeverjük, kis idő elteltével, ahogy a lisztes vaj barnulni kezd, felöntjük a tejjel. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, végül hozzáadjuk a tört krumplit. Hozzákeverjük a tojások sárgáit, az aprított diót, a kockázott és a reszelt parmezán sajtot. Sóval, borssal, ízesítjük.
2. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a diópudingunkba keverjük. A felfújttas formákat kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk, háromnegyed részig megtöltjük a masszával. Mélyebb tepsibe vizet engedünk, beleállítjuk a megtöltött formákat. A sütőben 35-40 perc alatt elkészítjük.
3. A padlizsánt megmossuk, leszárítjuk, héját nagyon vékonyan levágjuk és felcsíkozzuk. A padlizsán húsát apróra felkockázzuk. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a padlizsánhúst, sózzuk, borsozzuk, majd amikor 2-3 percet pirult, belekeverjük a padlizsán héját, további 2-3 percet pirítjuk.
4. Ha a puding elkészült, kivesszük a formából, megszórjuk egy kevés parmezán sajttal, snidlinghagymával, darabolt dióval és meglocsoljuk forró padlizsánvajjal.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 560 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu