TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Szalonnás-tejfölös ponty

Hozzávalók 4 személyre
4 szelet pontyfilé (nem patkó)
6 szelet húsos szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
3 ek. olívaolaj
1 kk. fűszerpaprika
1 nagy doboz tejföl

Elkészítés:
1. A halszeletekből, amennyire lehet, a szálkákat eltávolítjuk, a halhúst megmossuk, leszárítjuk. A szalonnát felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, durvára vágjuk.
2. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszerpaprikával, majd felöntjük 1 kis pohár vízzel. Kevergetve sűrűre forraljuk.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A paprikás szaftot sütőtálba öntjük, és ráfektetjük a halszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szalonnakockákkal, és bevonjuk a tejföllel. A sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Friss kenyérrel tálaljuk, de akár burgonyapürét is kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 550 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu