TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Üveges linzer

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:
1 bio narancs
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojássárgája
10 dkg klasszikus színes cukorka (nem savanyú)

Elkészítés:
1. A narancsot megmossuk, leszárítjuk, sárga héját lereszeljük. A lisztet, a cukrokat, a narancs héját összekeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vajat, jól összegyúrjuk.
2. A tésztát fóliába csomagolva a hűtőben 2 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Minden forma közepét kilyukasztjuk (lehet köralakú vagy hasonló alakú lyukat készíteni)
3. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. A formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A cukrot aprítóban (vagy zacskóba téve, kalapáccsal) összetörjük, és a lyukakba szórjuk. A kekszeket a sütőben 10 perc alatt megsütjük. Ezalatt a cukor megolvad, és szép, színes, átlátszó közepe lesz a süteménynek.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 125 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu