TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Cukkinis-kecskesajtos lepény

Hozzávalók 4 személyre:
12 dkg vaj
20 dkg búzaliszt
2 kisebb cukkini
10 dkg feta sajt
1,5 dl tejszín
8 tojás
10 dkg kecseksajt (rúd formájú)

Elkészítés:
1. A vajat összemorzsoljuk a liszttel, 60 ml vízzel és fél tk sóval, cipóvá gyúrjuk, majd a tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb. 1 órára.
2. Közben a cukkinit megtisztítjuk és felszeleteljük. A fetát összetörjük, és kikeverjük a tejszínnel és a tojásokkal. Borssal ízesítjük.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy kerek kb. 22 cm átmérőjű piteformát. A kecskesajtot vékony karikára vágjuk. Kinyújtjuk a tésztát, és a kivajazott formába tesszük úgy, hogy a peremére is jusson. Beleöntjük a tojás-sajt keveréket, rátesszük a cukkiniszeleteket, majd a kecskesajtot. A sütőben 30 percet sütjük, amíg szépen megpirul a sajt a tetején. Tálaláskor mentalevelet szórhatunk rá!

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 825 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a <a href="https://www.recepttar.hu" target="_blank">Recepttár.hu</a> oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu