TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Diós-krémes süti

Hozzávalók kb. 24 szelethez:
A tésztához:
20 dkg liszt
1/2 tasak sütőpor
5 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 tojássárgája
2-3 kk. tej

A töltelékhez:
8 tojás
30 dkg porcukor
25 dkg finomra darált dió

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
5 ek. porcukor
A tetejére:
5 dkg tortabevonó étcsokoládé
1 marék pirított, durvára vágott dió

Elkészítés:
1. A tésztaalaphoz nagy tálban először a lisztet, a sütőporral és a porcukorral együtt a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Ha szükséges lazítani a tésztát, hozzáadjuk a hideg tejet. Homogén tésztát gyúrunk, melyet egy sütőpapírral bélelt tepsibe kinyújtunk, és hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A töltelékhez a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, csipet sóval, majd hozzáadjuk a diót. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és a diós masszába forgatjuk. Rákenjük a tésztára, és a sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
3. A krémhez pudingport megfőzzük a tejjel. Hagyjuk kihűlni, majd beledolgozzuk a margarint és a porcukrot.
4. A kihűlt sütemény tetejére rákenjük a krémet. A durvára vágott dióval megszórjuk, és megcsurgatjuk olvasztott csokoládéval. Ha a csokoládé megdermedt, szeletelve kínáljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 355 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu