TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mézkaramelles pulykatekercs

Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg dióbél
2 ek. akácméz
4 szelet pulykamellfilé (kb. 15dkg/db)
2 friss chilipaprika
4 ek. olívaolaj
A körethez:
15 dkg tökmagliszt
2 tojás
szódavíz vagy ásványvíz
2-3 ek. olaj

Elkészítés:
1. A diót apróra vágjuk. A mézet serpenyőben felmelegítjük, arany barnára karamellizáljuk, rászórjuk az előkészített diót, összeforgatjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
2. Közben a húst megmossuk, leszárítjuk, vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk. A chilipaprikát megmossuk, nagyon apróra vagdaljuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
3. A mézes diót a pulykaszeletekre szedjük, elsimítjuk. Szorosan felcsavarjuk, hústűvel összetűzzük, sózzuk, az aprított chilibe forgatjuk, és olajozott tepsibe tesszük. (A tekercseket becsavarhatjuk még 2-2 vékony szelet füstölt baconbe is.) Végül meglocsoljuk az olívaolajjal és a sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
4. Közben a körethez a tökmaglisztet keverő tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót és annyi szóda- vagy ásványvizet, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. Végül 10 percet pihentetjük. Forró serpenyőbe kevés olajat öntünk, 1-1 evőkanálnyi tökmagtésztát ellapítunk benne, és közepes tűzön mindkét oldalukat pirosra sütjük (kb. 1-1 perc). Tálaláskor a tökmaglepényeket tányérra halmozzuk és melléfektetjük a félbevágott vagy felszeletelt pulykatekercset. Forrón kínáljuk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 590 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu