TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sörözéshez és borozáshoz egyaránt tökéletesek. Ha még néhány krémet is készít melléjük - fantasztikus vacsora is egyben.

Hozzávalók 16 darabhoz
5 dkg friss élesztő
1 ek. cukor
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
80 dkg finomliszt
1 ek. szárított oregánó
1 mk. szárított kakukkfű
1 ek. só
1 mk. őrölt bors
1 dl olaj
150 ml kefir
1 tojás
5 dkg vaj
a tetejére:
1 tojás
nagy szemű só, magok, köménymag, szezámmag

Elkészítés:
1. Az élesztőt a cukorral a langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a sóval, borssal. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, a tojást, a fokhagymát, a felfuttatott élesztőt, és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 2 óra alatt legalább a duplájára kelesztjük.
2. A tésztát kettévágjuk, és két kerek, kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk. Nyolc cikkre vágjuk (félbe, majd négybe és nyolcba). A vajat megolvasztjuk, megkenjük vele cikkeket, és szélesebb felüktől indulva kiflivé feltekerjük.
3. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással, majd meghintjük ízlés szerint magokkal. Még 15 percig pihentetjük.
4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a kifliket kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 95 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu