TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Répa-tofu fasírt paradicsomszósszal

Hozzávalók 4 személyre:
2 szál sárgarépa
1 cs. zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis cs. petrezselyem
25 dkg tofu
2 ek. szójaszósz
1 tojás
3 ek. zsemlemorzsa
3 ek. olaj
A paradicsomszószhoz:
1 fej vöröshagyma
2 ek. sűrített paradicsom
2 doboz konzerv darabolt paradicsom


Elkészítés:
1. A répát, a zöldhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A tofut feldaraboljuk, és a szójaszósszal meglocsolva villával összetörjük.
2. A tofut összedolgozzuk a tojással, a zsemlemorzsával, a répával, a zöldhagymával, a fokhagymával és a petrezselyemmel. Nyolc lapos fasírtot formázunk belőle, és 2 evőkanál olajon mindkét oldalukat 5-5 percig pirítjuk.
3. A paradicsomszószhoz a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, mélyebb edényben, 1 evőkanál forró olajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, felöntjük a darabolt paradicsommal, és 5 percig főzzük. Sóval, borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük. A fasírtok mellé tálaljuk. Felkarikázva, főtt krumplit is kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 250 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu