TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Krumplisaláta sonkával

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya
2 szál zöldhagyma
1/2 kígyóuborka
1 savanykás piros alma
15 dkg edami sajt
15 dkg gépsonka
4 ek. olívaolaj
4 ek. almaecet
1 kis cs. finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:
1. A burgonyát alaposan megmossuk, héjastól bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. Héjastól nagyobb kockákra vágjuk. (A vastagabb héjú, öregebb megfőtt burgonyát hámozzuk meg!) A zöldhagymát, az uborkát és az almát megmossuk, a hagymát felkarikázzuk, az uborkát, a héjas kimagozott almát, a sajtot, a gépsonkát kockákra daraboljuk.
2. Az előkészített zöldségeket és az almát a sonkával salátástálba szórjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, az almaecettel, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük, és lefóliázva, kb. 1 óra alatt lehűtjük.
3. Tálaláskor még egyszer átforgatjuk, és salátástálkákba szedve kínáljuk. Aki szereti, keverhet a salátába 1-2 friss, apróra vágott chilipaprikát is.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: Kb. 2 óra múlva
1 adag: 410 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu