TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A gyerekekkel közösen is készíthetjük ezeket a sütiket!

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
35 dkg liszt
5 dkg barna cukor + a szóráshoz
15 dkg hideg vaj
6-8 ek. jéghideg víz
35 dkg piros dzsem
1 tojás a kenéshez
fa/bambusz nyalókapálcika

Elkészítés:
1. Keverőtálban elkeverjük a lisztet a cukorral, egy csipet sóval, és az ujjunkkal elmorzsoljuk benne a felkockázott hideg vajat. Apránként hozzáadjuk a jéghideg vizet, gyorsan összedolgozzuk, hogy a tészta ne melegedjen túl a kezünktől. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük minimum 30 percre pihenni.
2. Nagy sütőtálcát kibélelünk sütőpapírral. A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A formázáshoz kb. 5-6 cm átmérőjű, tetszés szerinti kerek, virág vagy szív alakú süteménykiszúrót használhatunk. Páros számú formát szúrjunk ki, hogy párosíthatók legyenek. A kiszúrt tésztákat a sütőpapírral bélelt lapra fektetjük. Néhány percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a tészta, ha esetleg a formázástól megpuhult volna.
3. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A dzsemből 1-1 púpos teáskanálnyit adagolunk minden második tésztaformára, de ügyeljünk rá, hogy a széleire ne jusson. A közepébe helyezzük a nyalókapálcikákat, az üres részt a felvert tojással lekenjük, és a tésztaformák párját rá helyezzük. A széleit alaposan lenyomkodjuk egy lisztezett villával, majd a tetejét is lekenjük tojással és enyhén megszórjuk barna cukorral – ez szépen rákaramellizálódik, és ropogós cukorréteget képez a süteményen. A sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Cukorral megtöltött edénybe állítva gusztusosan kínálható.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 175 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu