TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Óvári csirkeapró gombával, sonkával, sajttal

Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg csiperkegomba
10 dkg húsos füstölt sonka
1 csokor petrezselyem
0,5 dl olívaolaj
6 dkg óvári sajt

Elkészítés
1. A csirkecombot éles késsel kicsontozzuk, megmossuk, bőröstől kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük, a füstölt sonkát csíkokra vagy kockákra daraboljuk. A petrezselymet felaprítjuk.
2. A vöröshagymát a forró olívaolajon megfuttatjuk, rászórjuk a csirkecomb darabokat és fehéredésig sütjük.
3. Hozzáadjuk a gombát, a sonkát, félig öntjük vízzel, sóval, borssal, a fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön lefedve készre pároljuk. Közben, ha kell, a levét többször kevés vízzel pótoljuk.
4. Tálaláskor forrón tányérokba szedjük, megszórjuk reszelt sajttal és friss kenyeret kínáljunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 535 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu