TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kókuszos szelet

Hozzávalók kb. 40 szelethez:
30 dkg liszt
1/2 tk. sütőpor
25 dkg cukor
3 tasak vaníliás cukor
35 dkg margarin + a tepsihez
1 tojás
20 dkg dióbél
1,5 dl tejszín
20 dkg kókuszreszelék
20 dkg sárgabaracklekvár
20 dkg fehér csokoládé tortabevonó

Elkészítés:
1. A lisztet, a sütőport, 5 dkg cukrot, 1 tasak vaníliás cukrot, egy csipet sót, apróbb darabokban 15 dkg margarint, a tojást és 1-2 evőkanál vizet gyors mozdulatokkal cipóvá gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre hidegre tesszük.
2. A diót durvára összevagdaljuk. A tejszínt a maradék margarinnal, cukorral és vaníliás cukorral felforraljuk. Beleszórjuk a diót és a kókuszreszeléket, hagyjuk kissé kihűlni.
3. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Kb. 35 x 35 cm-es tepsit kikenünk. A tésztát kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, akkorára, hogy pontosan a tepsi aljára férjen. A tepsibe fektetjük, megkenjük a lekvárral. Rásimítjuk a kókuszos masszát, és a sütőben kb. 35 percig sütjük, majd kissé hűlni hagyjuk.
4. A tortabevonót kis edényben megolvasztjuk, a süteményt háromszög alakú szeletekre vágjuk, és a megkenjük kevés a csokoládéval. Hagyjuk teljesen megszáradni.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 235 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu