TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Borókás-gombás vaddisznóleves

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg vaddisznólapocka vagy sertéscomb
20 dkg vegyes erdei gomba, ízlés szerint
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek. olaj
1 kk. durvára tört borókabogyó
1 cs. finomra vágott petrezselyem
5 dkg eperlevél tészta

Elkészítés:
1. A húst 2x2 cm-es kockákra daraboljuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
2. Mélyebb edényben a felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta, majd hozzáadjuk a vaddisznócombot, és fehéredésig pirítjuk.
3. Ekkor a húst félig felöntjük vízzel, majd a fokhagymával, a borókabogyóval, sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, és nem túl nagy lángon a húst háromnegyed puhára pároljuk (kb. 3 óra is lehet). Közben, ha kell, a levét többször kevés vízzel pótoljuk.
4. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy a húskockákat 3-4 ujjnyival ellepje, majd beleszórjuk a gombát, a petrezselymet, és majdnem készre főzzük. Végül hozzáadjuk az eperlevél tésztát, sóval, borssal utóízesítjük, és lassú tűzön készre főzzük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva
1 adag: 255 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu