TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Igazi különlegesség, lisztmentes tésztával – sütés nélkül!

Hozzávalók 12 szelethez:
15 dkg datolya, kimagozva
8 dkg kókuszreszelék
10 dkg mogyoró
1 tk. vaníliapaszta
1 ek. citromlé

A töltelékhez:
2 doboz (25 dkg) natúr krémsajt (pl. Philadelphia)
20 dkg görögjoghurt
1 vaníliarúd pépje
2 ek. méz
4 ek. porcukor
2 ek. szárított kókuszforgács vagy kókuszreszelék a díszítéshez

Elkészítés:
1. A töltelékhez kézi robotgép segítségével krémesre összekeverjük a krémsajtot a joghurttal, a vaníliarúd kikapart pépjével, a mézzel, a porcukorral.
2. Aprítógépben összedolgozzuk a datolyát, a kókuszreszeléket, a mogyorót, vaníliával, citromlével ízesítjük – ez kiegyensúlyozza az ízeket. Kiolajozunk egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, és belenyomkodjuk a pépet. Erre az alapra simítjuk a sajtkrémet. Frissen tartó fóliával lefedjük, és egy éjszakára hagyjuk a hűtőben, hogy kidermedjen.
3. Tálalás előtt megszórjuk kókuszforgáccsal, vagy pirított kókuszreszelékkel. Ez utóbbit zsiradék nélkül piríthatjuk meg serpenyőben vagy tepsire terítve.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 145 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu