TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Libát enni talán még ma sem késő!

Hozzávalók 4 személyre:
4 kb. egyforma, bőrös libamellfilé
4 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1/2 dl konyak
A körethez:
70 dkg lila káposzta
1 fej vöröshagyma
2 zöldalma
2 ek. + 1 kk. cukor
1/2 dl olaj
1 kk. őrölt kömény
1-2 kk. ecet (10%-os)

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A libamellet sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük. A körethez a lila káposztát és a hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A zöldalmát meghámozzuk, kimagozzuk, cikkekre daraboljuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a melldarabokat - a bőrös felükkel kezdve - mindkét oldalukon pirosra sütjük. Ezután a bőrös felükkel felfelé tepsibe tesszük, meglocsoljuk a sült zsiradékkal, és a sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, hogy rózsaszínes maradjon a közepe.
3. A körethez serpenyőben, a forró olajon a 2 evőkanál cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a hagymaszeleteket, összekeverjük, rászórjuk a káposztát, sóval, borssal, a köménnyel ízesítjük, meglocsoljuk 1 dl vízzel és lefedve, lassú tűzön félpuhára pároljuk. Ekkor rászórjuk az almacikkeket, ha kell, meglocsoljuk kevés vízzel, összekeverjük és készre pároljuk, hogy a káposzta kicsit roppanós maradjon. Végül a kávéskanálnyi cukorral és az ecettel pikánsra ízesítjük.
4. A megsült libamellet 10 percet pihentetjük, majd szeleteljük, a párolt káposztával tányérra tálaljuk. A visszamaradt szaftot 1 dl vízzel és a konyakkal felforraljuk, sóval, borssal utóízesítjük és meglocsoljuk vele a libamellet.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 485 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu