TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Márton-napra libát kell sütni!

Hozzávalók 6 személyre:
4 dl libacomb
1 ek. szárított majoránna
2 alma
2 hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek. méz
0,5 dl olaj
A burgonyagombóchoz:
50 dkg burgonya
25 dkg liszt
1 tojás
5 dkg vaj
A tálaláshoz: áfonyalekvár

Elkészítés:
1. A combokat megtisztítjuk, megmossuk, majd leszárítjuk, és sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük majoránnával Az almát, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk, és tepsibe tesszük. Ráfektetjük a húst, aláöntjük az olajat, egy pohár vizet, majd 160 °C-ra kapcsolt sütőbe tesszük, és kb. 50 percig sütjük. Közben gyakran locsolgatjuk, és meg-megfordítjuk. Ezután megkenjük a mézzel, és 30-40 perc alatt összesütjük, pirítjuk. Amikor puha, és szép piros, kivesszük a sütőből, pihentetjük. A szaftot edénybe szűrjük, és beforraljuk.
2. A körethez a burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, áttörjük és kihűtjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást, a vajat, sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk. Nedves kézzel gombócokat formázunk belőle, és bő forró vízben 15 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük.
3. A libasültet a főtt burgonygombócokkal kínáljuk, meglocsoljuk a szaftjával. Áfonyalekvárt is adhatunk hozzá.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 1160 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu