TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Diós mini minyonok

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
10 dkg darált dió + 20 szem dióbél a díszítéshez
9 tojásfehérje
15 dkg porcukor
10 dkg liszt
10 dkg málnalekvár
25 dkg cukor
1 dl erős feketekávé
2 ek. vaj

Elkészítés:
1. A darált diót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, ha elkészült, hideg tányérra borítjuk. A tojásfehérjét elkezdjük habosítani, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a pirított diót, valamint a lisztet átszitálva.
2. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A masszát sütőpapírral bélelt sütőlemezen kb. fél centi vastagon elterítjük, és a sütőben kb. 10 perc alatt aranysárgára sütjük. A kihűlt tésztából közepes pogácsaszaggatóval korongokat vágunk, majd 2-2 darabot málnalekvárral összetapasztunk.
3. A mázhoz cukrot 1,5 deci vízben sűrűre főzzük, majd az edényt hideg vízfürdőbe állítjuk. Az olvadt cukrot pár csepp hideg vízzel megöntözzük. Amikor a cukor kihűlt, kanállal fehérre-porhanyósra keverjük. A feketekávéval hígítjuk úgy, hogy apránként adjuk a cukorhoz. Újra kis lángra tesszük, és selymes állagúra főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, és amikor beleolvadt, ráöntjük a mázat az aprósüteményekre. Azonnal ráültetünk 1-1 szem diót, majd a mázat hagyjuk megdermedni.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 darab: 213 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu