TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Érdemes az indiai ízeket is megismerni!

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg basmati rizs
8 tojás
2 paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. vaj
4 dl kókusztej
1 tk. kurkuma
1 ek. friss korianderzöld
bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A körethez a rizst megpároljuk. A tojásokat a forrástól számított kb. 6 perc alatt megfőzzük. Hideg vízben lehűtjük, majd meghámozzuk.
2. A paradicsomot megmossuk, felaprítjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, puhára pároljuk. Folyamatosan hozzáöntjük a kókusztejet, majd a kurkumával, borssal, sóval ízesítjük. Lassú tűzön még 2-3 percig rotyogtatjuk.
3. Közben magasabb falú serpenyőben bő olajat forrósítunk. A tojásokat – 2 adagban, hogy az olaj ne hűljön le nagyon – megsütjük benne. Ízlés szerint a tojásokat félbe is vághatjuk – úgy is nagyon látványos lesz. Addig süssük a tojásokat a forró bő olajban, amíg aranyszínűek és kívülről ropogósak lesznek. Papírtörlőre szedjük lecsöpögni.
3. A tojásokat a paradicsomos raguba tesszük, összeforrósítjuk, és a főtt rizzsel tálaljuk. Megszórjuk frissen felaprított korianderrel.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 665 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu