TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Tökéletes átmelegítő és laktató leves!

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkecomb
5 szál zöldhagyma
1 vékony szál póré
1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
1 cs. petrezselyem
3 ek. olívaolaj
5 dkg eperlevél tészta

Elkészítés:
1. A csirkecombot kifilézzük, megmossuk, a húst éles késsel kisebb kockákra daraboljuk. A hagymát, a pórét megtisztítjuk, felszeleteljük, a gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
2. Mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat, a csirkecombdarabokat fehéredésig sütjük benne, majd felöntjük 1 liter vízzel. Amikor a hús már kissé megpuhult, beleszórjuk a hagymát, sóval, borssal, a gyömbérrel meg a petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön háromnegyed puhára főzzük.
3. Végül beleszórjuk az eperlevél tésztát, és a levest készre főzzük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 240 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu