TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Gesztenyés kuglóf

Hozzávalók kb. 12 szelethez:
10 dkg étcsokoládé
4 tojás
15 dkg nádcukor
80 ml olaj
1,5 dl meggylé
20 dkg gesztenyepüré
1 cs. vanília cukor
1 tk. sütőpor
1 tk. fahéj
10 dkg őrölt mandula
12,5 dkg aszalt meggy
7 dkg liszt
1 tk. mézeskalács fűszer
vaj és zsemlemorzsa a formához
A krémhez:
25 dkg túró
2 ek. pálinka
1 dl tejszínhab
5 dkg étcsokoládé
5 dkg aszalt meggy

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Vajjal kikenjük a nagy kuglófformát és kenyérmorzsával meghintjük. A csokoládét lereszeljük.
2. A tojást a cukorral és az olajjal egyneművé keverjük. A meggylevet összedolgozzuk a gesztenyepürével, a vaníliás cukorral és a sütőporral. Óvatosan belekeverjük a krémbe, majd a fahéjat, a mandulát, a csokoládét, a meggyet, a lisztet és mézeskalács fűszert is hozzádolgozzuk. A formában öntjük, és 45 percig sütjük. A kuglófot a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A krémhez a túrót simára keverjük a pálinkával. A tejszínt kemény habbá verjük, a túróba forgatjuk. Beleszórjuk a reszelt csokoládét, az aszalt meggyet, és a kuglófhoz kínáljuk. A kuglófot megszórhatjuk porcukorral, aszalt meggyel, pisztáciával.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 380 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu