TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Emeletes pizza

Hozzávalók 8 szelethez:
A tésztához:
1 csomag porélesztő
3 dl tej
1 ek. cukor
50 dkg liszt
1 tk. só
A töltelékhez:
35 dkg gépsonka
2 kis fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 konzerv morzsolt kukorica
2 dl tejföl
1 dl tormakrém
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
A tetejére:
1 tojás
2 ek. tökmag

Elkészítés:
1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt és a maradék 2 dl langyos tejjel alaposan kidagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen fél órát kelesztjük.
2. A töltelékhez a sonkát kis kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát, meghámozzuk, felaprítjuk. A sonkát összekeverjük a hagymával, a fokhagymával, a kukoricával, hozzáadjuk a tejfölt, a tormakrémet, alaposan összekeverjük.
3. A megkelt tésztát négy részre osztjuk, és kör alakúra nyújtjuk. Az első tésztalapot a kiolajozott formába helyezzük, megkenjük olvasztott vajjal és elsimítjuk rajta a töltelék 1/3-át. Megszórjuk sajttal, és így folytatjuk, amíg elfogynak a tésztalapjaink és a töltelék. A végén bevagdossuk a tészta tetejét, és még 30 percet kelesztjük.
4. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tészta tetejét lekenjük felvert tojással és megszórjuk a magokkal. A sütőben kb. fél órát sütjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 820 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu