TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Joghurtkrémes torta

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

A tortalaphoz: 3 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
fél tk. sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg körte
2 dl joghurt
1 ek. porcukor
2 dl tejszín
1 csomag zselatinfix
1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat a cukorral krémmé keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojásos masszába forgatjuk. A tésztát kivajazott gyümölcstortaformába öntjük, és kikent vagy szilikon gyümölcstorta formába öntjük. A sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
2. A körtéket meghámozzuk, megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd citromos, cukros forró vízben, roppanós puhára főzzük (kb. 15 perc). Kivesszük, és hideg vízben lehűtjük. (A befőttet lecsepegtetjük.)
3. A krémhez kikeverjük a joghurtot a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a joghurthoz keverjük a zselatinfixszel együtt. A torta mélyedésébe kenjük a krémet.
4. A körtéket vékony szeletekre vágjuk, és cserépszerűen a krémre rakosgatjuk. A tortát 25-30 percre a hűtőbe tesszük. Ha lehűlt, a csomagolásán olvashat utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a tortát. Hagyjuk megdermedni, és szeletelve tálaljuk.
Munka. kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 158 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu