TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Harcsapaprikás

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg harcsafilé
35 dkg kukoricaliszt
1 nagy fej vöröshagyma
1 tv paprika
1 paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
1 ek. fűszerpaprika
2 ek. olaj
2 dl tejföl

A harcsafilét megmossuk, leszárítjuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, majd minimum 30 percre a hűtőbe tesszük.
Amíg a hal pihen, kb. 2 liter vizet forralunk, beleöntjük a kukoricalisztet, és folyamatos kevergetés mellett főzzük, hogy ne csomósodjon. Amikor elkezd sűrűsödni és rotyogni, akkor levesszük a lángot és 20-25 perc alatt készre főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
A hagymát, a paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk, felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk, mélyebb serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, pár percig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát és jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Kis lángon, időnként kevergetve, kevés víz hozzáadásával körülbelül fél órát pároljuk. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük.
Közben egy másik serpenyőben az olajon enyhén megpirítjuk a harcsakockákat, vigyázva, hogy szét ne essenek, majd a paprikás szószt a halra öntjük. Felforraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, óvatosan elkeverjük, 1-2 perc alatt összeforraljuk. A polentával tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 755 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu