TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Indiai sütőtökragu

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg sütőtök
1 mangó
1 nagy, sárga húsú kaliforniai paprika
3 ek. olaj
1 mk. chilipor
1 ek. currypor
1,5 dl zöldségleves, kockából
2 dl kókusztej
3 ek. szójaszósz
1 zöldcitrom leve
25 dkg jázminrizs
1 kis cs. felaprított koriander

Elkészítés:
1. A sütőtököt és a mangót megmossuk, meghámozzuk, húsukat felkockázzuk. A paprikát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.
2. Nagyobb serpenyőben, a forró olajon megfuttatjuk a chili- és a curryport, majd rádobjuk a sütőtökkockákat, jól összeforgatjuk, a fűszerekkel megpirítjuk. Ha kezd kissé puhulni, hozzáadjuk a paprikacsíkokat, majd felengedjük a levessel, ezt félig elforraljuk, majd hozzáadjuk a kókusztejet, a szójaszószt, végül a mangót és a citromlevet. További 2 percig főzzük.
3. Közben a rizst másfélszeres vízmennyiségben nagy lángon felforraljuk, majd takaréklángon addig főzzük, amíg a vizet teljesen beszívta. Ekkor elzárjuk a tüzet, és fedő alatt hagyjuk kihűlni, közben is párolódik még a rizs. A sütőtököt megszórjuk a korianderlevéllel, és a rizzsel tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 605 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu