TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ez a torta a szülinapi zsúrok kedvence. Nem számít a krém, csak a sok gumimaci az oldalán, a tetején.

Hozzávalók 8 szelethez:

A piskótához:
3 tojás
15 dkg liszt
15 dkg cukor
2 ek. kakaópor

A krémhez:
1 rúd vanília
6 dl tej
3 tojássárgája
5 dkg cukor
3 ek. étkezési keményítő

A díszítéshez:
1 csomag gumimaci (20 dkg)

Elkészítés:
1. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A piskótához a tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a sárgáját, végül beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet. Kivajazott-lisztezett 16 cm-es tortaformába öntjük, és 30 percet sütjük.
2. A vaníliarudat kettévágjuk, pépjét kikaparjuk, a tejjel felforraljuk. A tojássárgáját simára keverjük a cukorral, a keményítővel. Lassan hozzácsorgatjuk a forró tejet, majd visszaöntjük a tejes lábosba, és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Ezután félrehúzzuk, majd belekeverjük a vajat (még melegen). Hagyjuk kihűlni. A krémet három részre osztjuk, kettőbe ételfestéket cseppentünk.
3. A tortát négy lapra vágjuk, megkenjük a krémekkel. A fehérből az oldalára is hagyunk. Betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a gumimacikat felragasztjuk a torta oldalára, majd a tetejére is teszünk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 380 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu