TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sütőtöknudli sajtmártással

Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg sütőtök (60 dkg tisztított súly)
10 dkg kukoricadara
2 tojás
20 dkg liszt
4 dl tej
1 dl tejszín
1 mk. reszelt szerecsendió
5 dkg vaj
10 zsályalevél
A sajtmártáshoz:
3 ek. vaj
3 ek. liszt
4 dl tej
1 csipet reszelt szerecsendió
15 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
1. 1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A sütőtököt megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, fóliába csomagoljuk, és a sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Ha megsült, a fóliát kinyitjuk, és hagyjuk kihűlni. A tökhúst kikaparjuk, tiszta konyharuhába tesszük, és a segítségével kicsavarjuk.
2. A tökhúst összedolgozzuk a kukoricadarával, a tojással, a liszttel, a tejjel, a tejszínnel, és sóval, borssal, a szerecsendióval ízesítjük. Jól összekeverjük. Két evőkanál segítségével forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, még 5 percig főzzük, és szűrő kanállal kiszedjük.
3. Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a zsályaleveleket, és átforgatjuk benne a galuskákat. Óvatosan összerázzuk, sózzuk és a sajtmártással tálaljuk.
4. A vajat mély serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, állandóan kevergetve fehér rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel, sóval, borssal, a szerecsendióval ízesítjük, és kevergetve felforraljuk. Ekkor beleszórjuk a parmezán sajtot, összekeverjük, és sűrű főzzük. A nudlikra öntjük.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 880 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu