Sajtkosárban tálalt csirkesaláta
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg rukkola
10 dkg kínai kel
10 dkg lila káposzta
5 dkg póré
10 dkg paprika
40 dkg főtt vagy sült csirkemell
2 dl joghurt
4 ek. olívaolaj
1 ek. méz
1 tk. mustár
30 dkg szeletelt ementáli jellegű sajt
1. A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk. A csirkemellet is felaprítjuk.
2. Kikeverjük a joghurtot az olajjal, a mézzel, a mustárral, borssal, csipetnyi sóval. A kész öntetbe lazán beleforgatjuk a húst és a zöldségeket.
3. A sajtkosárkákhoz a sajtszeleteket négyzet alakúra vágjuk, majd kettévágjuk és zsírpapírra 5-5 szeletkéből álló köröket rakunk ki. Nem baj, ha nem fedi egymást át a külső ív, mert majd összeolvad. Papírral együtt betesszük a mikróba, 900 watton kb. 4 percig pirítjuk. Akkor jó, amikor a sajtot tapintásra szilárdnak érezzük. Kivesszük a papírral együtt, és ráfordítjuk valamilyen kerek tálka külső felére, és kézzel kicsit rá is nyomkodjuk, hogy jobban felvegye a formát. Pár percig várunk, amíg kihűl.
4. A salátát a sajtkosárkákba töltjük, a rukkolás tányérokra rakjuk, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 552 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu