TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Almatorta – sütés nélkül

Hozzávalók kb. 12 szelethez

20 dkg cantuccini (kemény olasz mandulás keksz)
10 dkg vaj
1 kg alma
4 ek. cukor
1 tasak vaníliás cukor
4 kk. őrölt fahéj
2,5 dl almalé
1-1 csomag főzős és főzés nélküli vaníliás pudingpor
2 dl tejföl
2 dl tejszín

Elkészítés:
1. A kekszeket nejlonzacskóba tesszük és klopfolóval vagy sodrófával finomra törjük. A vajat megolvasztjuk, és a keksszel jól elkeverjük. 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk (az oldalára is) és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
2. Amíg a keksztészta pihen, az almákat meghámozzuk (1 nagyobb, szép piros szem kivételével), apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral, mokkáskanálnyi fahéjjal és 1,5 dl almalével felforraljuk, majd 8-10 percig alacsony hőmérsékleten főzzük.
3. A főzős pudingport simára keverjük a maradék almalével. Hozzáöntjük az almás léhez, kb. még 1 percig főzzük, majd félretesszük. Hűlni hagyjuk.
4. Ha kihűlt az almás puding, a kekszes alapon elsimítjuk. A hűtőszekrényben még 2 órán keresztül pihentetjük.
5. A tejfölt és a maradék cukrot kézi habverővel összedolgozzuk. Hozzákeverjük a tejszínt, és a főzés nélküli pudingport. A torta tetejére kenjük. Megszórjuk a maradék őrölt fahéjjal, és a félretett almát cikkekre vágva díszítjük. Szeltelve kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva
1 szelet: 365 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu