Cukormentes, gluténmentes, laktózmentes!
Hozzávalók kb. 25 szelethez:
40 dkg gluténmentes sütemény lisztkeverék
1/2 cs. sütőpor
10 dkg eritritol
1 kezeletlen citrom reszelt héja
20 dkg (laktózmentes) margarin
3 tojássárgája
4 ek. (laktózmentes) tejföl
A töltelékhez:
4 tojásfehérje
2 ek. eritritol
15 dkg darált dió
1 kezeletlen citrom reszelt héja
10 dkg baracklekvár
A tetejére:
1 tojássárgája
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, az eritritollal és a citromhéjjal. Utána elmorzsoljuk benne a hideg margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk.
A tészta kétharmadát kinyújtjuk rizslisztes deszkán, kb. 1 cm vastagra, és beleigazítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe (23x33cm). A kilógó széleket levágjuk.
A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük az eritritollal. A diót elkeverjük a citromhéjjal, majd beleforgatjuk a habba. A tésztát megkenjük sárgabaracklekvárral és rásimítjuk a diós habot. A maradék tésztából rudakat sodrunk, és átlósan berácsozzuk a süti tetejét.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Lekenjük a rácsokat a tojássárgájával, és a sütőben 40 percig sütjük, amíg szép színe lesz.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 190 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu