TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Köretként egyszerűen bagettet is kínálhatunk hozzá, amivel kimártogathatjuk a finom szaftot, de párolt rizzsel is finom

Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg csirkecomb
3 db alma
6 db shalotta hagyma vagy 3 fej vöröshagyma
10 dk füstölt császárszalonna
3 ek. olaj
4 ek. liszt
2 dl alma cider
1 maroknyi friss kakukkfű
4 dl száraz fehérbor (lehetőleg rizling)
1 dl tejföl

Elkészítés:
1. A húst megmossuk. Az almát cikkekre vágjuk, kimagozzuk. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, zsírját kipirítjuk egy lábosban, a pörcöt tányérra szedjük. A szalonnából kisült zsírban megpirítjuk az almát, majd ezt is kivesszük a zsírból.
2. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalát megpirítjuk a szalonna zsírjában. Ha kevésnek bizonyul a zsiradék, kevés olajat önthetünk még alá. Mellé dobjuk a hagymát is, átpirítjuk.
3. Felöntjük a húst a ciderrel, a fehérborral, hozzáadjuk a kakukkfűvet, csipet cukrot és fedő alatt pároljuk puhára a combokat.
4. A tejfölt elkeverjük 2 evőkanál liszttel, hozzáadunk a párolóléből egy keveset, majd a csirkére öntjük, és pár percig forraljuk még.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múvla
1 adag: 990 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu