TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Vörös lencsés curry

Hozzávalók 8 személyre:
1 közepes sütőtök
40 dkg csirkemellfilé
3 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
1 konzerv kókusztej (420 g)
1 liter húsleves alapé
25 dkg vörös lencse
10 dkg bébi spenót
1 lime leve
1 maroknyi friss koriander

Elkészítés:
1. A sütőtököt megpucoljuk, kimagozzuk és 1-2 cm-es kockákra vágjuk. A húst megmossuk, hasonló darabokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, a fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, lepirítjuk. Belekeverjük a sütőtököt, a kókusztejet és az alaplevet és felforraljuk. Lefedve 10 percig hagyjuk rotyogni.
3. Ha letelt a 10 perc, hozzáadjuk a vörös lencsét (és ízlés szerint chilit), és további 15-20 percig főzzük, amíg a lencse és a tök puha lesz.
4. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a spenótot, a lime levet és a koriandert. Sóval, borssal fűszerezzük. Ha elértük a megfelelő, pörkölthöz hasonló állagot mélyebb tálakba kanalazzuk és főtt rizzsel tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 355 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu