TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mangós-joghurtos pohárdesszert

Hozzávalók 8 személyre:
6 tojás
5 ek. kristálycukor
6 ek. finomliszt
1 késhegynyi sütőpor
10 dkg étcsokoládé + egy kevés a díszítéshez
1 dl tejszín
5 dl görög joghurt
5 ek. porcukor
2 db friss mangó
1 zacskó habfixáló

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a kristálycukor felével, majd a sárgáját is felverjük a cukor másik félével. A fehérjehabba óvatosan belekeverjük a sárgáját majd hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, a sütőport és óvatosan csomómentesre keverjük.
2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és ujjnyi vastagon elkenjük rajta a masszát. 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt hosszában elfelezzük a piskótát és félretesszük.
3. A csokoládét a tejszínnel együtt vízgőz felett felolvasztjuk, és addig kevergetjük, míg kicsit besűrűsödik. Hagyjuk langyosra kihűlni.
3. A mangót meghámozzuk, feldaraboljuk és a porcukor felével összeturmixoljuk. A piskótánk egyik felét megkenjük a csokoládéval, ráhalmozzuk a mangó pürét és ráhelyezzük a tetejére a másik fél piskótát. Hagyjuk a hűtőben pihenni, amíg elkészül a joghurtkrém.
4. A görögjoghurtot egy lábosban felmelegítjük (odafigyelve, hogy ne forrjon) a porcukor másik felével és a habfixálóval.
5. A piskótaszendvicset kockákra vágjuk, belehalmozzuk magas poharakba, majd ráöntjük a még langyos joghurtkrémet. A hűtőben hagyjuk pihenni 1-2 órát, majd tálaláskor ízlés szerint mangóval, csokoládéval vagy kókusz forgáccsal is díszíthetjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 325 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu